День пам'яті та примирення

2023-05-08

/Files/images/IMG_20230508_074312_180.jpg

8 та 9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників. Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі, які разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи.
Крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги. У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть священна пам'ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.
Ми з вдячністю згадуємо тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків.На-жаль так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім'я європейського майбутнього рідної Батьківщини.Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації.
Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.
Кiлькiсть переглядiв: 34