Сьогодні День Землі

2021-04-22

/Files/images/день землі.jpg

Сьогодні День Землі!

Щороку мешканці світу об’єднуються, аби відзначити День Землі і таким чином вшанувати крихку природу планети, яка все більше страждає від людських дій. День Землі у 2020 році припадає на середу, 22 квітня. Народжені з ініціативи громадських організацій заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян.

Як провести День Землі з дошкільниками?

Нагадайте дошкільникам у Міжнародний день Землі, що кожному мешканцю нашої планети, зокрема й найменшим її жителям, під силу повсякчас робити свої маленькі внески у спільну справу захисту навколишнього середовища.
Скажімо: очистити від сміття прилеглу територію посадити дерево на власному подвір’ї полити квіти на підвіконні. Спонукайте дітей пригадати відчуття щастя від того, як прокльовується паросток рослини, посадженої власноруч. Тож піклуватися про навколишнє середовище— це не лише корисна, а й дуже приємна справа.
Влаштуйте власний День Землі у родині:
розкажіть вихованцям про флору і фауну нашої планети, про Червону Книгу та необхідність збереження усього живого довкола, про цінність води.Посадіть дерево або квітку на подвір’ї — перетворіть це на захопливе й важливе дійство. Прогуляйтеся з дітьмипарком або лісом та розкажіть про дерева й інші рослини, які там ростуть. Розкажіть дітям легенди чи казки про дерево, квітку чи інші рослини, які зустрічатимуться на їхньому шляху під час прогулянки. Повернувшись до дитячого садка, запропонуйте дошкільнятам колективно виготовити яскравий колаж на тему «Наша мальовнича й неосяжна планета Земля», застосувавши різні відомі їм зображувальні техніки та матеріали.

Джерело:https://www.pedrada.com.ua/article/2102-vlashtuyte-den-zeml-v-dityachomu-sadku

Кiлькiсть переглядiв: 164