• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 11 січня є «найввічливішою» датою в році — цього дня святкується Всесвітній день «дякую».

11 січня є «найввічливішою» датою в році — цього дня святкується Всесвітній день «дякую».

2021-01-11

/Files/images/СПАСИБЫ.jpg

Ми прекрасно усвідомлюємо значення хороших манер, їх необхідність в повсякденному житті, але велику частину вдячностей ми висловлюємо, не замислюючись про сенс цих слів. Проте, слова вдячності володіють магічними властивостями, з їх допомогою люди дарують радість один одному і виражають увагу, без якої не може людина.

Тим часом, якщо, наприклад, англійський аналог — «Thank you» — є саме «голою» вдячністю, тоукраїнське «дякую» набагато глибше. А російське «спасибо» народилося в 16-му столітті із словосполуки «Спаси Бог».

Психологи впевнені, що слова вдячності — це усні «погладжування» і вони здатні заспокоїти і зігріти своїм теплом.

Магія слова "дякую"

На думкупсихологів, подяка– не лише прояв ввічливості та можливість покращити стосунки, а йтурбота про психологічне здоров'яобох сторін.

Дослідники припускають, що вдячність може покращити самопочуття, фізичне здоров'я, створює позитивні емоції та допомагає впоратися зі стресовими періодами в житті.

Оскільки для більшості людейвисловлення подяки є повсякденним явищем, то той, хто говорить "спасибі", часто не надає цьому великого значення. Втім подяка немов оптимізуєпогляд людини на життя. Вдячні люди готові приймати нові виклики та оптимістичніше налаштовані надосягнення своїх цілей.

Дякувати можна не лише за хороші вчинки чи допомогу.Вчіться дякувати людям й за отриманий досвід: розірвані відносини, критику на роботі тощо. Всі ці ситуації навчають таформують вашу особистість й вказують на те, до яких людей та вершин потрібно тягнутись, а якихуникати.

Обміркувавшиуроки, отримані з попередніх невдач, ви можете краще підготуватись до майбутніх успіхів.

Цікавий факт:коли працівники відчувають, що начальник хвалить та цінує їхню роботу, вони стають вдячними за робоче завдання та можливості, які вони мають.

Казати слово "дякую"–це більше, ніж соціальна поведінка, це й оцінка старань.На жаль, ми часто забуваємо подякувати іншим, не завжди помічаючи зусиль рідних та друзів. Будьте ввічли

Головне, щоб «дякую» йшло від чистого серця!

Кiлькiсть переглядiв: 169