Всеукраїнський день дошкілля

2020-09-27

/Files/images/ДЕНЬ ДОШКІЛЛЯ.jpg
Всеукраїнський день дошкілля

27 вересня - Всеукраїнський день дошкілля!

Дорослі, будь ласка, подбайте, щоб Дитинство було добрим і сонячним!
Мамо, відпусти мене, будь ласка...
Знаю, в світі повно небезпек:
Може обпекти гаряча праска,
Чи зі столу впасти повний глек,
Можу черевики промочити,
Чи розбить коліна до крові,
Гроші із кишені загубити,
Гулі заробить на голові...
Мамо,але світ такий цікавий!
Можна я разочок обпечусь?
І скуштую всі можливі страви?
Можна я у чомусь помилюсь?
Мамо,ти не сердься- я слухняний
Просто пізнаю безмежний світ!
Кожна його грань іще не знана
Манить мене сильно ,мов магніт...
Хочу я відчути кислу грушу,
Спробувать на смак блискучий сніг...
Просто я дізнатись дуже мушу
Все, що ще дізнатися не встиг...
Мамо, відпусти мене, будь ласка...
Можна я зроблю до світу крок?
Знаєш, навіть лицарі із казки
Роблять часом море помилок...
Мамо,ти за мене не хвилюйся...
Знаєш,з кожним днем стаю сильніш!
Прошу, ти так сильно не турбуйся
Впавши,стану трішечки мудріш...
Просто я всьому ще тільки вчуся...
Поки мені ще зовсім мало літ
Можна я у чомусь помилюся?
Можна я відкрию цілий світ?
© Огнєва Інелла

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від більшості глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок для малюків не дарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті. І як би нам не здалося дивним, але працівники дитячих садків та інших дошкільних закладів, спільно з батьками та близькими наших дітей, стоять на своєрідній фронтовій передовій нашого спільного, самого найближчого майбутнього.

Звертаючи широку увагу суспільства на цінність дошкільного виховання, проблеми дитячих дошкільних установ і дошкільного дитинства в цілому, в Україні, за даними проекту DilovaMova.com, вихователі та працівники дошкільних установ відзначають своє професійне свято «Всеукраїнський день дошкілля» в останню неділю вересня. Нормативним підґрунтям свята є постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 629 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року» та резолюція І Всеукраїнського з’їзду працівників дошкільної освіти.
Дошкільний вік - один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління, в якому починається закладання любові до природи, навколишнього світу, любові до Батьківщини. У цей період не тільки закладаються основи світосприйняття і здоров’я дитини, формується особистість і вектор моральності, але і відбувається якесь незриме таїнство, яке відбувається тільки на рубежі поколінь - передача нашої спільної спадщини. Бути вихователем - високе покликання і глибока повага. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є - наше життя і наша надія. Звичайно, деякі малюки виховуються вдома, поруч з батьками, бабусею і дідусем, і потрапити в дитячий сад з різних причин не можуть.
В цей особливий День ми приєднуємося до привітань на адресу наших вихователів і всіх дошкільних працівників! Висловлюємо свою подяку. Бажаємо їм здоров’я і міцних нервів, хороших зарплат і побільше приємних моментів в їх, так необхідної всім нам праці! Зі Святом!

27 вересня 2020 року

Кiлькiсть переглядiв: 214