• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Увага! Нагадуємо, працює просвітницький сайт про безпеку для школярів

Увага! Нагадуємо, працює просвітницький сайт про безпеку для школярів

2015-01-26

/Files/images/сайт про безпеку школярів.jpg

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) разом з Державною службою України з надзвичайних ситуацій створили і запустили просвітницький інтернет-портал «Веб-простір безпеки» для інформування школярів про небезпеку гри з боєприпасами минулих війн та іншими вибухонебезпечними предметами.

На веб-порталі є багато корисної інформації про безпеку в умовах різних надзвичайних ситуацій, про діяльність Служби порятунку і професійних рятувальників, пожежно-рятувальний спорт, конкурси і фестивалі. Окремий розділ присвячено дітям-героям, які перемогли в акціях, організованих Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Оскільки на території України дотепер знаходять вибухові предмети часів минулих війн, які знешкоджують піротехнічні підрозділи ДСНС України, то вибухонебезпечним предметам (ВНП) присвячено окремий розділ веб-порталу. Тільки за 2013 рік було виявлено понад 81 тис. таких небезпечних знахідок, через які загинули 13 осіб, були травмовані — 17, серед них 2 дітей.

У розділі про ВНП можна знайти фотографії, макети і опис шкідливої дії авіаційних бомб, артилерійських снарядів, мінометних та інженерних мін, ручних гранат і патронів.

Сайт також буде корисним для батьків — тут є перелік навчальних закладів, де діти можуть отримати профільну освіту у сфері цивільного захисту, та для вчителів — методичні матеріали та література з питань безпеки життєдіяльності для підготовки уроків, сценарії вікторин, конкурсів, виховних годин, перелік музеїв та виставок пожежної справи.

Веб-постір безпеки

Кiлькiсть переглядiв: 133