Ви знаходитесь тут:
- Головна
- Харчування в ЗДО
- Основні законодавчі та нормативно-правові акти що регламентують організацію харчування в закладі дошкільної освіти
.
Основні нормативні документи, які регламентують організацію харчування в ДНЗ:
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 "Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформац2ії з нього заінтересованим суб'єктам"
В Україні 01.07.2003 введено державний стандарт ДСТУ 4161-2003 "Системи управління безпечністю харчових продуктів", який базується на концепції НАССР.
У додатку до директиви № 94/356/ЕС викладені загальні принципи системи НАССР та надано рекомендації, що стосуються методів ідентифікації КТК, їх моніторингу та перевірки. Рекомендації щодо застосування системи НАССР представлені в матеріалах Глобального форуму ФАО/ВООЗ з питань регулювання безпеки харчових продуктів (Марокко, 2002 р.) тощо.

Поради батькам щодо харчування дитини зі зниженим апетитом

Під час організації харчування дитини з поганим апетитом дорослим необхідно виявляти винахидливість.
Дуже важливо на початку годування дати дитині такі продукти, які мають властивості підсилювати виділення травних соків (кислий фруктовий сік,шматочок оселедця, квашена капуста солоний огірок тощо).
Для дітей зі зниженим апетитом важливо суворо дотримуватись режиму годування - не давати нічого їстівного в проміжках між окремими прйомами їжі , а також не давати багато пити.
Протягом певного часу можна використовувати метод "вільного годування", тобто годувати дитину за її бажанням.
Діти охочіше їдять за родиним столом, у сімейному колі, в товаристві інших дітей. Тож виробіть собі за правило сідати за стіл усією родиною.
Кiлькiсть переглядiв: 600